Duta Yayasan Ikhlas Ipoh Menyampaikan Bantuan COVID-19 Pelajar Tahfiz

Peningkatan kes Covid-19 terutama Varian Omicron yang melanda seluruh negara turut memberi kesan kepada sekolah berasrama penuh di beberapa buah negeri sejak beberapa hari lalu menjadikan lokasi gelembung selamat itu mulai bocor dan semakin ramai pelajar mula dijangkiti virus berbahaya itu.

Di Ipoh, seramai 78 orang pelajar Tahfiz dan staff Akademi Ikatan Muslimin dan Maahad Imtiyaz turut dijangkiti virus Covid-19 ini tatkala sebahagian besar mereka sedang menghadapi peperiksaan SPM dan juga STAM.

Sehubungan itu, Timbalan Mufti Perak, SS Dato Haji Zamri bin Hashim selaku Duta Yayasan Ikhlas Ipoh diiringi Pengurus Yayasan Ikhlas Ipoh, En Hassriq Hafize telah turun memberi sumbangan barangan kit kesihatan Covid 19 dan sumbangan tunai kepada kedua – dua institusi pengajian Tahfiz ini.

Menurut Dato Haji Zamri, ” Saya selaku Duta Yayasan Ikhlas mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua para penderma. Derma tuan – tuan telah sampai kepada para pelajar tahfiz Maahad Imtiyaz dan Akademi Ikatan Muslimin untuk meringankan beban mereka tatkala ditimpa ujian Covid 19″

” Saya juga menyeru kepada orang ramai untuk terus menyumbang kepada Yayasan Ikhlas demi kebajikan seramai yang mungkin. Semoga lebih banyak sumbangan diberikan kepada ramai penerima yang memerlukan.”

Pengarah Eksekutif Akademi Ikatan Muslimin, Ustaz Mohd Najib Bin Sadli turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yayasan Ikhlas dan para penyumbang yang sudi menghulurkan bantuan kepada Akademi Ikatan Muslimin yang mempunyai seramai 452 pelajar ini.

Lebih berita terkini