COMMUNITY CLUSTER

Terima kasih di atas sokongan anda

Bersama, kita telah berjaya membantu

Rakan agensi dan hospital
Pesakit yang menerima bantuan
RM 0
Nilai bantuan yang telah disampaikan

Usaha kami untuk memastikan

223 pesakit kronik yang tidak mendapat rawatan
terbaik akibat krisis kewangan.

Ini Aspirasi Kami

Projek ini dijalankakan dengan berpandukan objektif utama membantu pesakit-pesakit daripada keluarga miskin dan kurang berkemampuan yang memerlukan peralatan perubatan dengan kos yang tinggi yang mencecah ratusan malahan ribuan ringgit.

Antara pesakit yang telah dibantu adalah pengidap kencing manis, pesakit sawan, strok, masalah pendengaran dan sebagainya. Sejajar dengan aspirasi ini, bantuan yang kami salurkan terdiri daripada barangan yang melibatkan kos belanja tinggi seperti bantuan kerusi roda, tilam khas, kaki palsu dan sebagainya.

Visi: Menjadi sebuah yayasan global yang memberi perkhidmatan tanpa batas waktu dan tempat menjelang 2030.

Melaksanakan tanggungjawab kemanusiaan demi agama, bangsa, dan negara.

Bantuan yang diberikan merangkumi segenap lapisan umur, bangsa dan taraf kehidupan. Kami percaya, setiap insan yang diuji dengan kekurangan perlu dibantu dan dicukupkan. Penyerahan bantuan merentasi sempadan kaum dan bangsa, malah merentasi Laut China Selatan untuk disampaikan ke Sabah dan Sarawak.

Kami bekerjasama dengan pihak berautoriti

Yayasan Ikhlas turut menjalankan kerajsama bersama hospital dan pertubuhan yang menerajui isu kesihatan di Malaysia. Melalui cawangan-cawangan Yayasan Ikhlas di dalam negara, koordinasi hubungan bersama beberapa hospital di sekitar Malaysia telah berjaya dilaksanakan.

Wajah yang telah dibantu

Perjalanan BPS

Fasa Pertama

Pada tahun pertama, BPS telah membantu seramai 3 orang penerima manfaat.

Fasa Kedua

Yayasan Ikhlas bekerjasama dengan I-Medik dan telah berajya membantu seramai 84 orang penerima manfaat.

2022

Fasa Ketiga

Kempen BPS diteruskan dan telah membantu seramai 65 orang penerima manfaat.

2023

Fasa Keempat

Kempen BPS dijenamakan semula dan konsep kempen lebih bersifat khusus kepada setiap penerima manfaat.

Fasa Pertama

Pada tahun pertama, BPS telah membantu seramai 3 orang penerima manfaat.

Fasa Kedua

2022

Fasa Ketiga

Kempen BPS diteruskan dan telah membantu seramai 65 orang penerima manfaat.

2023

Fasa Keempat

Kisah Penerima Bantu Pesakit Sihat

Latar kisah setiap penerima manfaat Bantu Pesakit Sihat hasil daripada sumbangan rakyat Malaysia

Bantu Adik Iman

Adik Iman dilahirkan dalam keadaan mulut dan hidungnya dihalang ketumbuhan yang menutup lubang pernafasan. Ini memaksa adik Iman untuk dibedah sebanyak empat kali selepas dilahirkan.

Bantu Hafiz

Tubuh fizikal Hafiz kelihatan seperti seorang kanak-kanak darjah enam, tetapi hakikatnya Hafiz sudah meningkat remaja. Hafiz mengalami masalah sara yang mengakibatkan tumbesaran beliau terbantut dan tidak dapat bergerak.

Contribute to campaign Bantu Pesakit Sihat

TAKE THE NEXT STEP

TOGETHER WE HELP THOSE IN NEED

YAYASAN IKHLAS (PPAB-09/2009)

No 25-1-1, 27-1-1, Jalan Pusat Bandar 1A,
Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

DONATE